Maailma parim 802.11n tugijaam ZoneFlex 7982

ZoneFlex 7982 ZoneFlex 7982 kombineerib esimesena BeamFlexi nutika antenni chip beamformingu ja 3×3:3 MIMO paralleelsed andmevood. 450 Mb/s raadiokaarte arvutitesse on hakatud just tootma Inteli Ultimate-N WiFi Link 5300 nime all ja lisaks on olemas Qualcom Killer pci express adapter.

7982 töötab 2.4 GHz ja 5 GHz sagedusalas kahe raadioga, seega on summaarne bitikiirus 900 Mb/s.  Tugijaam suudab teenindada üheagselt 500 kasutajat.

Enamasti ei realiseeru tavapäraste AP-dega N kiirused  kuigi suure maa taha, põhjus on ruumiliste voogude halb eraldusvõime ja paigutus ruumis. Samuti ei võimalda tavapärane antennitehnika voogusid ratsionaalselt suunata ja kasutada ruumilisi vooge ja beamformingut üheaegselt.

BeamFlex on suudab  kasutada kolme ruumilist voogu ja samal ajal neid sõltumatult juhtida.  Nagu kõikides Ruckuse seadmetes, on ka siin kasutusel ChannelFly (nunitkas spektri läbilaskvuse analüsaator), mis kogub aja jooksul infot raadiokanalite läbilaskvuse ja kasutatavuse kohta ja teeb kanali valiku vastavalt ajaloole ja hetkeolukorrale.

Antenn võimaldab 15 dB-st häirete vältimist ja on oma võimenduselt võrdne 9dB suundantenniga, vastavad omadused on näha ka järgneval diagrammil.  Kui teema laiemalt huvi pakub, tasub vaadata Ruckuse antennidisaineri loengut sellel lingil.

Tegelikult ongi põhiline vahe konkurentidega häirete taluvuses ja signaali suunatuses. Tavaline beamforming, mida pakuvad Aruba, Cisco, HP, saastab oma signaaliga kogu ruumi ära ja kulutab ka rohkem energiat. Ruckuse seadmed tarbivad voolu alla 10W.

________________________________________________________________________

7982 on mõõtmetelt suurem kui praegused seadmed ja võimaldab ühendada kaks gigabitist etherneti kaablit ja toimib PoE või 12V toitel.

7982 on ideaalne seade suure hulga kasutajate teenindamiseks. Hetkel on Eestis juba esimsed 7982 seadmed müüdud, varsti võite Swiss  Hotelli konverentsikeskuses suurepärast wi-fi kvaliteeti nautida.